Известие

Collapse
No announcement yet.

осветление на уредите на централната конзола

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• осветление на уредите на централната конзола

Здравейте на всички. Първо се извинявам ако има такава тема, но аз не открих с решение на проблема. От скоро съм собственик на алфа 156 2,4 jtd. Още с покупката на колата забелязах че осветлението на трите уреда (гориво,часовник и темп. вода) не работи. Пояснявам, уредите работят, крушките за резерва и прегряване също, само няма осветление. Смених всички крушки с нови, резултат няма. Меря с мултицет когато няма крушки-ток има, съответно като усилвам и намалям от копчето, се променя и напрежението. Когато сложа една крушка независимо на кое гнездо и тока изчезва. Другите уреди (километраж, оборотомер) светят. Предварително благодаря за всички съвети
    sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Вероятно имаш слаба връзка някъде по веригата. Като начало пробвай да почистиш буксите на уредите. Какви стойности измери с мултицета?
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Измерих от три и нещо до седем и ..... волта. Силата се променяше като натисках копчето за осилване-намаляне. Направи ми впечетление че като замеря с мултицета, единия краи на маса, а другия на което и да е краче на крушката, има 12+. Предполагам че силата на светене се управлява по маса, но защо на двете крачета има12+ . Благодаря ви.

Comment

Колеги проблема е решен след смяна на уредите. Предполагам че нещо по пътечките е изгоряло
        Last edited by Marchoni; d.m.y г., 19:14.

Comment

Първоначално публикувано от Marchoni Покажи съобщение
          Колеги проблема е решен след смяна на уредите. Предполагам че нещо по путечките е изгоряло
          Колега, дето се вика по-добре, че не са ти светели уредите за горивото и времето, понеже като гледаш как се стопява "горивото" за отрицателно "време" и ще се ядосваш само.. хаха в кръга на майтапа...

Comment

Working...
          X